Saveti

Napravite šorts od starih farmerki

Dobri, stari, džins nikada ne izlazi iz mode. Moguće je samo da se pohaba od nošenja, izbledi, izliže se ili pocepa na pojedinim mestima. Ali ni ovo nije razlog da ga se odreknete, bar ne još neko vreme.

Daćemo vam nekoliko saveta kako da produžite životni vek vašim starim farmerkama i da ih i dalje nosite ali sada u nekom drugom obliku.

Od starih farmerki možete napraviti mnogo toga, od odevnih do dekorativnih predmeta.  Verovatno ste već videli teksas torbu, ranac, neseser, suknju, futrolu za mobilni telefon, dekorativne jastučiće, prekrivače, lampe…

A mi vam ovog leta predlažemo da napravite šorts ili bermude. Osim što je teksas šorc vrlo popularan deo stajlinga poslednjih nekoliko godina, vrlo je praktičan u ovim letnjim danima.

Kako napraviti šorts od farmerki?

Pretpostavljamo da imate bar jedan par farmerki koje više ne nosite. Obucite ih i odredite željenu dužinu. Kredom ili grafitnom olovkom označite mesto na kom je potrebno iseći farmerke.

Postavite farmerke na ravnu površinu i pojas namestite tako da prirodno pada, to znači da prednja strana pojasa mora biti niža od zadnje, tek onda makazama odsecite nogavice, i to tako što ćete seći pravom linijom pod uglom od devedeset stepeni u odmosu na spoljni šav.

Ukoliko ćete šorts porubljivati od željene dužine šortsa koju ćete nositi potrebno je ostaviti 2cm više, to je deo koji će služiti za porub.

Ako više volite neporubljen šorts sa resicama onda samo odsecite nogavice do željene dužine. Resice, tj. končići na nogavicama će biti primetni tek posle prvog pranja šortsa.

Za efekat starog, pocepanog šortsa na mestima gde želite žiletom isecite jednu do dve horizontalne linije, zatim pažljivo izvucite plave, vertikalne niti.

Ukoliko vam, ipak, sve ovo deluje komplikovano, prošetajte do naše radnje i donesite farmerke. Po ceni od 250 dinara uzećemo vam mere, iseći i podrubiti šorts. A vama ostaje samo da moderno obučeni uživate u letu.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save